Ahhoz, hogy diákjainkkal magabiztosan, akár vízpart mellé is kirándulást szervezhessünk, fontos, hogy a gyerekek ne féljenek a víztől, illetve az alap úszástechnikákat is elsajátítsák. Ezért szerveztünk egy novemberi péntek délutánra Kovács Margit és Fabini Bea osztályának látogatást az Aquaworldbe.


Célunk a vízhez szoktatás volt, illetve hogy megismerjük, ki, milyen magabiztosan mozog esetleg mély vízben vagy extrém helyzetekben is. A program elején mindenki bemutatta úszástudását a 25 m es mély vízben, majd a gyerekek párosával mehettek a 20 csúszdázási lehetőség valamelyikére. Hullámfürdő, szikláról ugrás, szabadtéri medence, pezsgőfürdő, sodrófolyosó élménye várt a gyerekekre a csúszdázáson kívül. A medencetérben töltött 3.5 óra alatt mindenki jól érezte magát, kellemesen
elfáradtak.


Külön meg kell dicsérnünk azokat a gyerekeket akik segítették, támogatták az esetleg gyengébben úszó vagy az elején még a víztől félő osztálytársaikat. Összefoglalva, nagyon pozitívnak ítélem meg ezt a programot, mert a délután végére már senki sem félt a víztől, felszabadultan mozgott az is, aki még az elején csak a lábát tette be. Jó volt azt is látni, hogyan segítik egymást az osztálytársak és természetesen, mennyire önfeledten tudnak játszani a vízben hosszú időn keresztül.


Fabini Beáta, tanárnő