A válasz az, hogy természetesen leghatékonyabban, nyelvi környezetben.

Az ERASMUS Európai Uniós pályázat segítségével ez lehetővé vált számunkra, 2019 novemberében 10 napot tölthettünk, kolléganőmmel, Tóth Tamásné Rick Katalinnal, Málta varázslatos szigetén.

Angol nyelvtanfolyamon fejleszthettük szókincsünket, javíthattuk kiejtésünket és természetesen nyelvtani tudásunk is csiszolódott. Iskolánk, a máltai ETI nyelviskola az egyik legjobban felszerelt nyelviskola, többnyire anyanyelvű angol tanárokkal. Minden teremben okostábla szolgálta a tanulást, kis csoportokba, nyelvi szint szerint voltunk beosztva. A tanítás reggel 9től 14 óráig tartott, de sok házi feladat maradt estére is.

Délután pedig gyakorolhattuk élesben nyelvtudásunk hasznosságát, mert a különböző nemzetiségű osztálytársainkkal jártuk be, fedeztük fel a szigetet, illetve Máltához tartozó Gozo és Camino szigetét is. A délutáni feladatok voltak csak igazán életszerűek és tették szükségessé az angol nyelvtudást: információ kérésnél, közlekedési eszköz igénybevételénél, az utazás megszervezésénél és lebonyolításánál,  kocsibérlésnél, iskolalátogatásnál és még a helyi nagykórházzal és orvosi ellátással is sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnünk és speciális kifejezéseket megtanulnunk.

De hogy pontosan milyen kalandokban volt részünk és milyen problémákat kellett megoldanunk a 10 napos tanulás során, olvassátok el Blogomban, ahol a máltai utazás résznél napra pontosan leírtam a történteket képekkel illusztrálva.

Fabini Beáta, angol tanár

https://www.fabinibea.com/